Prieteni: Filme Online HD | Watch Free Online Porn Movies | haine de firma ieftine | portal roman
Informatii Nutritionale, Legume, Sanatate

Despre Andive, proprietati si benefici, dar si dezavantaje

andiva
andiva

Despre Andive

Andiva cu numele stiintific cichorium endivia din familia Asteraceae este o leguma care poate fi folosita in salate sau consumata cruda.
Andiva a fost descoperita accidental in secolul 19 in Belgia.


Proprietati, Benefici si Dezavantaje Andive

Benefici
Andiva este cunoscuta pentru faptul ca:
– imbunatateste capacitatea vizuala
– buna sursa de fibre alimentare
– are un continut bogat in vitaminele A, complexul B, C, E si saruri minerale (calciu, fier, potasiu) si magneziu si fosfor.



Proprietatile andivei:
Recomandata in:
– convulsi
– paralizie
– modificarea metabolismului glucidic si lipidic
– depurativa, stimuleaza secretia biliara, dar si eliminarea ei in duoden
– bun adjuvant in cazul obezitatii
– arterosclerozei
– bun in alimentatia cardiacilor si bolnavilor de rinichi.
– proprietati citostatice ce presupun impiedicarea inmultirii celulelor – util in tratamentul cancerului.
– rol in atoniile biliare
– regleaza tonusul musculaturii vezicii biliare, datorita efectului coleretic remarcabil.
– vitaminizant si remineralizant in alimentatia copiilor, a convalescentilor, a gravidelor si a persoanelor cu varsta inaintata.
– stimuleaza pofta de mancare si secretiile gastrice.

Dezavantaje – Nerecomandat
Nu se recomanda persoanelor cu ulcer gastroduodenal si celor cu gastrite hiperacide.
Nu este recomandata ca aceasta sa stea la lumina, fiindca se usuca, devine verzuie si se face si mai amara.

Calori Andive – continut




Cate calori au andivele ? – Raspunsul in Tabelul de jos !

Legume – Calori Andive

Calorii/100g – 23

Densitatea Calorica Foarte Mica – 0.2

Valoare Nutritiva

  • *CZE% Valori pentru 100 g
  • 0% Grăsimi – 0,3g
  • — 1% Grăsimi saturate 0.1g
  • — Grăsimi polinesaturate 0.1g
  • — Grăsimi mononesaturate 0g
  • Colesterol – 0mg
  • 2% Sodiu – 45mg
  • 2% Carbohidraţi – 4.7g
  • — 14% Fibre – 4g
  • — 1% Zaharuri – 0.7g
  • 2% Proteine – 1.7g
  • 2% Glucide – 4.7g
  • Vitamine: A, complex B, C, E
  • Minerale: calciu, fier, potasiu, magneziu, fosfor
  • Altele: –
  • Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *